Breathe.

Processed with VSCO with  preset

Met de aankomende examentijd merk ik dat veel van mijn dagen propjevol zitten met allerlei leerwerk en als er dan een keer een dag tussenzit waarop ik wat minder hoef te doen ontbreekt me de energie om wat leuks voor mezelf te gaan doen. En op beide dagen erger ik me aan het feit dat ik óf iets leuks wil doen maar er geen tijd voor heb óf iets leuks wil doen maar er geen puf voor heb. Maar toen las ik de volgende zin…

‘Sometimes it’s okay if the only thing you did today was breathe.’ – TobyMac

Misschien ben je net zoals ik iemand die gevoelig is voor pressure en altijd het idee heeft dat ze iéts moet doen. Ik ben continu bezig, is het niet fysiek dan wel mentaal. Mijn hoofd staat nooit stil en ik wil het meeste uit mijn tijd halen. Op zich geen slecht streven, maar het is wel iets wat je uiteindelijk in de weg kan gaan zitten. Wat je kan gaan belemmeren. En dat wil ik voorkomen.

Want ik denk dat we met z’n allen namelijk best eens een dag mogen hebben waarop we eens een keertje niet zo productief zijn. Misschien de hele dag bankhangend een serie bingewatchen. Zónder schuldgevoel. Omdat we niet altijd hoeven te voldoen aan de tientallen YouTubevideo’s die bestaan uit tips & tricks om ‘zo productief mogelijk te werken’, ‘het meeste uit je dag te halen’ en ‘je ochtenden zo goed mogelijk te besteden’. Hoewel ik denk dat het belangrijk is om jezelf een bepaalde mate van productiviteit en discipline aan te wennen weet ik wel zeker dat het ook hierin om een balans gaat. Eentje tussen dagen om van alles voor mekaar te krijgen en dagen om alles eens te laten liggen.

En dat is wat ik ga doen. Ik wil een balans vinden tussen momentjes waarop ‘breathe.’ een punt heeft: dat is genoeg. En de dagen dat ‘breathe’ puntloos is: daar begint het mee.

Vandaag ga ik zonder schuldgevoel voor de ‘breathe.’ met punt.

Reign seizoen 4, here I come!

Advertenties

2 gedachtes over “Breathe.

  1. Goedzo veer! Ik heb ook vaak het idee dat ik iets leuks moet doen om aan anderen te laten zien hoe interessant mijn leven is, ik weet niet of dat ook is wat je bedoelde, maar zo voel ik t 🙂 ga lekker die serie kijken en succes als je een andere dag weer gaat blokken voor school!❤

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s