MID #7: Afscheid & Aankomst

IMG_2448.JPG

Afgelopen meivakantie heb ik in 11 dagen Israël doorkruist met mijn ouders. In de serie ‘My Israel Diary’ vertel ik over alles wat ik gezien en meegemaakt heb. En dat kan natuurlijk niet zonder de mooiste foto’s! 😉 Dit is dag 7!

Vandaag namen van afscheid van Jeruzalem. Een prachtige stad vol met talloze bezienswaardigheden, een indrukwekkende cultuur en bijzondere mensen. Oh, en inclusief vele toeterende auto’s, graatmagere straatkatten en tientallen loeiende sirenes per dag. De arabieren in hun piepkleine winkeltjes, de opdringerige en lachwekkende taxichaffeurs, de schattige mini-Joodjes en de irritante oranjegekleurdegepette toeristen. Een stad met vele gezichten zowel letterlijk als figuurlijk.

IMG_2414
Ons appartementje bevond zich rechtsbovenin
IMG_2417
IMG_2418

We vervolgden onze lange reis door bergachtig landschap en langs grote dadelboomplantages. Tussendoor maakten we drie tussenstops.

IMG_2424

De eerste plek was de doopplaats van Jezus in de Jordaan. Daar trokken ook de Israëlieten de Jordaan door. Grappig, de Jordaan stel je je op de een of andere manier toch altijd voor als een brede, zuivere rivier. Niets is minder waar. In werkelijkheid is de Jordaan op deze plek en op dit moment een smal, vies stroompje. Misschien komt dat ook wel door alle mensen die zich er in willen laten dopen.

IMG_2434De tweede tussenstop was bij een parkeerplaats. Niet heel interessant op een paar voetballende Joden na.

IMG_2478

En de derde stop was bij een uitzichtpunt, Mount Belvoir.

IMG_2488IMG_2494

Opgelucht was ik toen we er eindelijk waren. We reden kriskras door Tiberias heen langs het Meer van Galilea. Ons appartementje had daar ook uitzicht op en lag er vlakbij. Het appartementencomplex aan de buitenkant kon wel een opknapbeurt gebruiken maar vanbinnen zag het er prima uit. Heel anders dan in Jeruzalem, dat wel. Geen losstaande woning, maar naast vele andere appartementjes. En met een eng, benauwd liftje, dat valt ook niet te vergeten.

Het eerste wat je natuurlijk doet als je aankomt op een nieuwe plek, is…. naar de supermarkt gaan! Deze in Tiberias leek veel meer op een westerse supermarkt in tegenstelling tot de mini-volgebouwde supermarktjes in Jeruzalem. Wat trouwens niet zo veel in westerse supermarkten voorkomt, is dat dat cassierères heel vriendelijk, praatgraag (soms zoveel dat ze gewoon de boel ophouden) en snel-wegloperig zijn. Nou goed, dit was mijn zondag.

IMG_2496

#randomness #mijnvadersvingerwantdievondditheelgrappig #abrupteinde

Bedankt voor het lezen!

LOVE, Vera

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s