Op zoek naar een nieuwe camera #3: Uiteindelijke keuze

6976857-macro-mood-pendant-camera (3)

Heeei!

Zoals ik je in de vorige update al liet weten, viel mijn keuze zeer waarschijnlijk op een Canon camera. Daar ben ik dan ook verder gaan zoeken, en ik kwam eigenlijk op vier geschikte camera’s. Vandaag vertel ik jullie welke het is geworden.

Ik kwam allereerst op de Canon EOS 1200D, deze is aardig goedkoop en wordt als best goed beschreven. Op het eerste gezicht leek het dan ook een goede camera voor mij. Maar toen kwam ik erachter dat er geen videofunctie op zit, dus viel hij toch af.

Na even verder zoeken, vond ik de Canon EOS 100D, deze is niet zwaar en aardig klein, ook niet te duur en heeft wel een videofunctie. De 100D is eigenlijk een kleinere versie van de 700D. Het verschil zit hem o.a. in het gewicht en de grootte maar op de 700D zitten ook wat meer functies. Je hebt ook nog de 600D, die ook op de 700D lijkt. Ik kwam door het lezen van wat reviews erachter dat alledrie deze camera’s kwalitatief heel erg goed zijn. Daarnaast zijn ze geschikt voor zowel professionele fotografen als beginners. Ik besloot dan ook om voor één van deze drie te gaan.

Zoals ik al zei lijken ze op elkaar  qua kwaliteit maar hebben wel wat belangrijke verschillen in het uiterlijk. Hier de belangrijkste verschillen op een rijtje:

Canon EOS 100D:

  • Klein
  • Licht van gewicht
  • Geen touchscreen
  • Geen kantelbaar scherm

Canon EOS 600D:

  • Kantelbaar scherm
  • Geen touchscreen

Canon EOS 700D:

  • Kantelbaar scherm
  • Touchscreen
  • Zwaarder dan de andere twee
  • Goede grip op de body

Om een lang verhaal kort te maken, na alles op een rijtje gezet te hebben besloot ik uiteindelijk om voor deeee…….. 700D te gaan! Deze camera leek me het meest geschikt voor mij en staat goed aangeschreven. Op het moment dat ik dit schrijf (6-12-2015) , heb ik de camera al in huis. Ik ben er al mee gaan oefenen en heb al wat leuke foto’s gemaakt. In het volgende (en laatste) deel van; ‘Op zoek naar een nieuwe camera’ laat ik jullie wat van die foto’s zien, vertel ik waar ik hem gekocht heb en vertel ik wat meer over de specificaties van deze camera.

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Vera

Advertenties

2 gedachtes over “Op zoek naar een nieuwe camera #3: Uiteindelijke keuze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s